Pieczony schab i purée z pasternaku

Pieczony schab i purée z pasternaku
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 230°C. Skórę na porcji schabu z dłuższymi, pozostawionymi żeberkami, natnij ukośnie i pomiędzy żeberkami. W sklepie poproś o usunięcie kości grzbietowej, ale weź ją ze sobą. Teraz połóż ją na dnie brytfanny. Spełni funkcję kratki, na której umieścisz schab. Żeberka osłoń kawałkiem folii aluminowej. Posmaruj skórę olejem arachidowym, może być roślinny. Posyp gruboziarnistą solą morską. Wstaw mięso na kwadrans do maksymalnie rozgrzanego piekarnika. Potem zmniejsz temperaturę do 200°C i pozostaw mięso na mniej więcej godzinę. Gotowe, po wyjęciu z piekarnika, niech poleży przez kilka minut. Pokrój w plastry.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA