Pieczony rozbratel z sosem kurkowym

Pieczony rozbratel z sosem kurkowym
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 3,5 kg rozbratla
  • ½ szklanki musztardy dijońskiej
  • 1/3 szklanki tartego chrzanu
  • 3 łyżki soli
  • 2 łyżki mielonego czarnego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 160 stopni C i ułóż rozbratel w brytfance. Zmieszaj musztardę z chrzanem, solą oraz pieprzem i natrzyj mięso przygotowaną marynatą. Wstaw do piekarnika i piecz przez 2 – 2,5 godziny. Przełóż pieczeń na deskę, okryj luźno folią aluminiową i zostaw na 15 minut przed pokrojeniem. Pokrój mięso ostrym nożem na cieńsze bądź grubsze plastry, usuwając kość z każdej porcji.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE