Pieczony lucjan

Pieczony lucjan
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • średni lucjan
  • 2 łodygi trawy cytrynowej
  • chili
  • pęczek kolendry
  • 3 cm imbiru
  • sól
  • limetka
  • olej sezamowy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na blasze układamy łodygi pietruszki. Na nich kładziemy rybę. Rybę nadziewamy kolendrą, pietruszką, imbirem i pokrojoną limetką. Następnie nacieramy ją oliwą. Układamy na wierzchu pokrojone chili, kawałki limetki lub cytryny, szalotki. Polewamy olejem sezamowym i posypujemy solą. Wkładamy rybę do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 20 minut. Czas pieczenia zależy od rozmiaru ryby.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE