Pieczony łosoś owinięty w szynkę parmeńską

Pieczony łosoś owinięty w szynkę parmeńską
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • 4 łyżki musztardy Dijon
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Rozsmaruj musztardę na każdym filecie. Owiń ciasto plastrem szynki. Ryba będzie wystawała spod szynki. Ułóż na blasze końcówką plastra w dół. Piecz przez 15-20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA