Pieczony łosoś owinięty w szynkę parmeńską

Pieczony łosoś owinięty w szynkę parmeńską
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 filety z łososia
  • 4 łyżki musztardy Dijon
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Rozsmaruj musztardę na każdym filecie. Owiń ciasto plastrem szynki. Ryba będzie wystawała spod szynki. Ułóż na blasze końcówką plastra w dół. Piecz przez 15-20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE