Pieczony jeleń z kaszą gryczaną i pieczonymi burakami

Pieczony jeleń z kaszą gryczaną i pieczonymi burakami
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie: Święta
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kawałki mięsa oczyść z błon. Oprósz pieprzem i solą. Cebulę i selera naciowego pokrój.
Mięso i warzywa włóż do rękawa. Dodaj rodzynki i laskę cynamonu. Wszystkie składniki podlej winem Porto. Rękaw do pieczenia zamknij. Mięso wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 60 -70 stopni przez max. 16 godzin. Buraki pokrój w grube słupki i wrzuć je do miski. Dodaj posiekane śliwki. Dopraw sokiem z mandarynki, oliwą, solą i pieprzem. Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Ugotowaną kaszę gryczaną upraż na patelni gdy kasza będzie sucha i sypka dolej do niej miód i dokładnie wymieszaj. Jelenia podawać z pieczonymi burakami i miodową kaszą gryczaną. Smacznego!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE