Pieczony jeleń z kaszą gryczaną i pieczonymi burakami

Pieczony jeleń z kaszą gryczaną i pieczonymi burakami
Oceń przepis:
45 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie: Święta
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Potrawy na Boże Narodzenie

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kawałki mięsa oczyść z błon. Oprósz pieprzem i solą. Cebulę i selera naciowego pokrój.
Mięso i warzywa włóż do rękawa. Dodaj rodzynki i laskę cynamonu. Wszystkie składniki podlej winem Porto. Rękaw do pieczenia zamknij. Mięso wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 60 -70 stopni przez max. 16 godzin. Buraki pokrój w grube słupki i wrzuć je do miski. Dodaj posiekane śliwki. Dopraw sokiem z mandarynki, oliwą, solą i pieprzem. Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki. Ugotowaną kaszę gryczaną upraż na patelni gdy kasza będzie sucha i sypka dolej do niej miód i dokładnie wymieszaj. Jelenia podawać z pieczonymi burakami i miodową kaszą gryczaną. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA