Pieczony halibut w sosie szpinakowo-rukwiowym z frytkami z batatów i grzybami

Pieczony halibut w sosie szpinakowo-rukwiowym z frytkami z batatów i grzybami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Sophie Dahl

Seria kulinarna:
Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • frytki z batatów
  • 1 słodki ziemniak
  • pokrojony wzdłuż na osiem części i podgotowany
  • oliwa extra vergine
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
  • kilka gałązek rozmarynu lub tymianku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozłóż obgotowane kawałki słodkiego ziemniaka na blasze do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą oraz pieprzem i posyp listkami tymianku lub rozmarynu. Wstaw do piekarnika i piecz 15-2

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE