Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Pieczony gołąb

Pieczony gołąb
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Przepisy z Niebiańskiej kuchni (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wlej do miski oliwę, dodaj czosnek, rozmaryn i sól morską. Wymieszaj wszystko dokładnie i marynuj mięso przez 20 minut. Usmaż gołębie na gorącej patelni - po 3 minuty z każdej strony, aż nabiorą koloru. Wstaw je pod grill na 5 minut. Podziel każdego ptaka na ćwiartki i podawaj z sosem z octu balsamicznego i czerwonego wina.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE