Pieczone ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem

Pieczone ziemniaki faszerowane wędzonym łososiem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Przepis



Składniki:
4 ziemniaki, do pieczenia
10 plastrów wędzonego łososia
świeży koperek
55g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej
½ czerwonej cebuli, obranej i posiekanej
1 łyżka ziarnistej musztardy
sól i pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Połóż ziemniaki na blasze i piecz, aż będą miękkie czyli około godziny. Lekko wystudź, zetnij czubek każdego ziemniaka. Wyjmij miąższ do miski, zostawiając ok. 0,5 cm miąższu pod skórką. Do miąższu dodaj łososia, koperek, serek, cebulę, musztardę, sól i pieprz. Dobrze wymieszaj. Nałóż masę do wnętrza ziemniaków, ułóż na blasze. Piecz, aż będą gorące w środku i złocistobrązowe na wierzchu, przez 20-30 minut.

Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE