Pieczone warzywa

Pieczone warzywa
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Uczty z Jamesem Martinem (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 400 g marchwi
  • pokrojonej w długie ćwiartki
  • 6 szalotek
  • obranych i pozostawionych w całości
  • 4 pasternaki
  • pokrojone w długie ćwiartki
  • 1 główka czosnku
  • przekrojona na pół
  • 3 gałązki świeżego tymianku
  • 1 łyżka stołowa oliwy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Ułóż warzywa na blasze razem z tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz przez 25 minut, od czasu do czasu przewracając, aż będą miękkie i złociste. Wyjmij z piekarnika i podaj z giczą jagnięcą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE