Pieczone w miodzie solone figi

Pieczone w miodzie solone figi
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
6

Składniki:

  • ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • ¼ szklanki miodu
  • 30 dag suszonych fig tureckich
  • 30 dag suszonych fig black mission
  • ½ łyżeczki gruboziarnistej soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Blachę do pieczenia cienko posmarować oliwą. W dużej misce wymieszać ¼ szklanki oliwy i ¼ szklanki miodu. Wsypać figi, zamieszać, by się pokryły miodem. Rozłożyć owo

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE