Pieczone szparagi

Pieczone szparagi
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.113)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 1 pęczek świeżych szparagów
  • oliwa z oliwek
  • sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Piekarnik rozgrzać do 200°C. Odkroić zdrewniałe końcówki szparagów. Szparagi układać w naczyniu do zapiekania, skropić oliwą z oliwek i doprawiać solą i pieprzem. Potrząsnąć naczyniem tak, żeby szparagi pokryły się przyprawami równomiernie. Piec do czasu, aż szparagi lekko się podsuszą, zrumienią i zmiękną, około 10-15 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA