Pieczone przepiórki

Pieczone przepiórki
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 4 - 8 przepiórek
  • świeżych lub rozmrożonych
  • wytrybowanych
  • 1 łyżka oliwy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie składniki marynaty umieścić w misce i dokładnie wymieszać trzepaczką. Włożyć przepiórki i starannie natrzeć je marynatą wewnątrz i na zewnątrz. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na co najmniej kilka godzin. Rozgrzać piekarnik do 175°C. 2 łyżki oliwy rozgrzać na średnim ogniu na patelni o grubym dnie i z żaroodporną rączką. Przepiórki osączyć z nadmiaru marynaty i obsmażyć na mahoniowy kolor (około 3 minut z każdej strony). Patelnię wstawić do piekarnika na 9 minut. Podawać natychmiast z sosem paprykowo-klonowym.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE