Pieczone pomidorki czereśniowe

Pieczone pomidorki czereśniowe
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 4 miarki pomidorków czereśniowych *
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • sól i pieprz do smaku

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pomidorki przekładamy na blachę do pieczenia. Dodajemy 3 ząbki czosnku. Całość skrapiamy trzema łyżkami oliwy z pierwszego tłoczenia. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do temperatury dwustu stopni Celsjusza przez 20 minut. I gotowe!

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE