Pieczone pieczarki z czosnkiem, grzankami i serem manchego

Pieczone pieczarki z czosnkiem, grzankami i serem manchego
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Piekarnik rozgrzać do 180°C. Grzyby oczyścić z piasku. Masło ubić na krem. Dodać natkę pietruszki, czosnek, sól i pieprz. Odstawić. Chleb podzielić na małe kawałki. Ułożyć na blasze. Skropić oliwą. Przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika. Piec na złoty kolor przez 4-5 minut. Odstawić.
Grzyby włożyć do dużego naczynia do zapiekania. Na każdym ułożyć porządną porcję masła z dodatkami. Przyprawić odrobiną soli i pieprzu. Na wierzchu położyć plastry szynki. Całość posypać przygotowanymi grzankami. Ser pokruszyć albo zetrzeć na tarce. Posypać grzyby. Piec przez 10 minut, aż grzyby będą miękkie, a grzanki zrumienione.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE