Pieczone oliwki

Pieczone oliwki
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Mathew Hayden na domowym gruncie (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 4 miarki oliwek kalamata wyjętych z zalewy
  • opłukanych i odsączonych
  • 20 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
  • ½ miarki mieszanki przypraw
  • na przykład: czosnek
  • cytryna
  • rozmaryn
  • płatki chilli i suszone sycylijskie zioła

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wstaw do piekarnika blachę. Rozgrzej piekarnik do 200°C. Na gorącą blachę wylej oliwę tak, aby przykryła dno. Wysyp oliwki. Potrząśnij blachą, żeby równo się rozłożyły. Wstaw do piekarnika na 45 minut. Gdy się upieką, wyjmij z piekarnika, posyp wybranymi ziołami, wymieszaj. Zostaw do wystygnięcia i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA