Pieczona sola

Pieczona sola
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 190°C. Zroluj filety z soli, zepnij każdy wykałaczką i ułóż w żaroodpornej formie. Pokrój szalotki na plasterki i włóż do rondelka razem z oregano i zalej winem. Zagotuj wino na małym ogniu i zredukuj o połowę. Wyjmij gałązki oregano, wmieszaj masło i po jego roztopieniu zalej zaprawą solę i dopraw do smaku. Przykryj formę i piecz przez 18 do 20 min., aż ryba będzie rozpadać się na kawałki po nakłuciu widelcem. Usuń wykałaczki i natychmiast podawaj – na przykład z komosą ryżową alla puttanesca.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA