Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków

Pieczona ryba z purée ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 63)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 filety dowolnej ryby (np. serioli)
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka oliwy
Purée:
  • 2 filiżanki słodkich ziemniaków
  • 1 łyżka mleka sojowego
  • 1 łyżeczka oliwy
  • pół łyżeczki białego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rybę przyprawić z obu stron i umieścić na patelni z rozgrzaną oliwą skórą do dołu. Zrumienić, odwrócić i smażyć jeszcze przez minutę. Przełożyć na blachę do pieczenia i piec 10 minut w temperaturze 180°C.
Ziemniaki ugotować na parze do miękkości. Ugnieść z pozostałymi składnikami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE