Pieczona ryba w stylu śródziemnomorskim

Pieczona ryba w stylu śródziemnomorskim
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Przygotowanie:

Składniki:
2 lub 3 filety ze świeżej ryby na porcję
skórka starta z cytryny
sól i świeżo mielony pieprz
łyżka masła na porcję + odrobina więcej do pieczenia
2 plasterki pomidora na porcję
gałązka koperku na porcję
1 łyżka wina na porcję

Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Filety ułożyć w porcjach na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdą porcję posypać skórką z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Na rybie ułożyć masło, plasterki pomidorów, koperek, skropić winem. Pozostałe masło ułożyć na blaszce pomiędzy porcjami ryby. Odrobinę posolić. Piec 12 minut. Przed podaniem polać sosem, który powstanie w pieczeniu.


© Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA