Pieczona jagnięcina i ziemniaki po liońsku

Pieczona jagnięcina i ziemniaki po liońsku
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Podziel mięso na porcje, zwiąż grubą nicią. Obsmaż na bardzo małym ogniu ze wszystkich stron. Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 10-15 minut. Po upieczeniu wyjmij z brytfanny i odstaw na parę minut. Usuń nić. Tłuszcz, który wytopił się z mięsa zlej z brytfanny. Podgrzej przypieczenia na brytfannie i dolej wywar drobiowy. Możesz go zastąpić wodą. Gotuj przez chwilę. Przecedź uzyskany płyn przez sitko do herbaty.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA