Pieczarki z pomidorkami i serem czosnkowym

Pieczarki z pomidorkami i serem czosnkowym
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przygotowanie:

Pieczarki opłukać i osuszyć, wykręcić nóżki. Wlać oliwę na patelnię, nadającą się do zapiekania w piekarniku, ułożyć ciasno grzyby blaszkami do góry. Na każdym kapeluszu umieścić dwie połówki pomidorka. Na pomidorku położyć sporą grudkę sera. Podsmażyć na średnim ogniu całość, aż grzyby zmiękną i puszczą sok, a ser zacznie się topić. Wstawić do gorącego piekarnika na kilka minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE