Persillade z kurczaka

Persillade z kurczaka
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20

Przepis

Rozdzielić liście sałaty rzymskiej lub głowiastej. Rozłożyć na dużym półmisku. Skropić je dwiema łyżkami oliwy, dwiema łyżeczkami świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Nożycami podzielić pieczonego kurczaka na części razem z kośćmi. Ułożyć na sałacie. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy i jedną łyżkę masła. Na gorący tłuszcz rzucić dwie łyżki posiekanej szalotki i jedną łyżkę posiekanego czosnku. Podsmażać przez 10 sekund. Dodać trzy łyżki grubo posiekanej świeżej natki. Podsmażać jeszcze 20 do 30 sekund. Domieszać sok z pieczenia kurczaka lub z pojemnika, w którym został on przyniesiony ze sklepu. Polać kawałki kurczaka. Podawać.

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE