Pepparkakor (ciasteczka imbirowe)

Pepparkakor (ciasteczka imbirowe)
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Melasę zagotować w rondelku o grubych ściankach. Dodać tłuszcz i cukier palmowy. Mieszać, aż wszystko się stopi. Ostudzić. Ubić jajko. Przesiać mąkę, sól, sodę, imbir i cynamon. Wymieszać składniki. Wyrobić gładkie ciasto. Owinąć je folią i schłodzić przez noc. Rozgrzać piekarnik do 180°C. Ciasto rozwałkować bardzo cienko. Wycinać ciasteczka. Ułożyć je na natłuszczonej blasze. Piec partiami przez 10-15 minut. Ostudzić na kratce. Przechowywać w szczelnym naczyniu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE