Penne arrabiata

Penne arrabiata
Oceń przepis:
93 ocen Średnia ocena: 3.20

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej oliwę na patelni. Dorzuć chili i czosnek. Po minucie dodaj liście bazylii, żeby zmiękły w aromatycznej oliwie. Zdejmij czosnek, bazylię oraz chili z patelni i odłóż na bok. Włóż na patelnię krojone pomidory. Dodaj z powrotem czosnek, bazylię i chili. Podgrzewaj na małym ogniu co najmniej 30 minut, aż sos nieco zgęstnieje. Dopraw solą do smaku. W tym czasie ugotuj makaron w dużym garnku osolonego wrzątku. Odsącz makaron i wymieszaj z sosem pomidorowym. Podawaj z tartym parmezanem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA