Pate z wątróbek z żurawiną pieczonymi orzechami i tymiankiem

Pate z wątróbek z żurawiną pieczonymi orzechami i tymiankiem
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotowanie:

Składniki:
200 g wątróbek drobiowych
150 g masła
2-3 łyżki konfitury żurawinowej
ewentualnie mielone przyprawy korzenne, np. anyż
mąka do obtoczenia wątróbek
pieczone orzechy laskowe
świeży tymianek

Przygotowanie:
Czyścimy wątróbki, obtaczamy w mące i krótko obsmażamy na złoto w trzech łyżkach masła, odstawiamy. W garnku topimy masło, a gdy się zagotuje starannie zbieramy szumowinę, zdejmujemy z ognia. Konfiturę i wątróbkę miksujemy w blenderze na gładką masę, powoli dodając klarowane masło. Doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z razowym chlebem lub chrupkim pieczywem z listkami tymianku, pieczonymi orzechami i odrobiną konfitury żurawinowej.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE