Pasta reale w rosole z kurczaka z chili

Pasta reale w rosole z kurczaka z chili
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Po prostu po włosku (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
1

Przepis

Składniki:
1 jajko
szczypta soli
szczypta pieprzu
garść tartego parmezanu
garść bułki tartej
½ dobrej jakości kostki rosołowej drobiowej, 500 ml wrzątku
Do podania:
tarty parmezan
¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Zalać kostkę rosołową wrzątkiem, zostawić na małym ogniu. Do miski wbić jajko, roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Dodać parmezan i bułkę tartą, wymieszać, zagnieść na ciasto. Ciasto ścierać na tarce o grubych oczkach do rosołu, pogotować kilka minut. Podawać w miseczce, posypane dużą ilością parmezanu i płatkami chili, wedle upodobania.








 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE