Parfait z ricottą i malinami

Parfait z ricottą i malinami
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
1 filiżanka ricotty
pół łyżeczki słodzika (opcjonalnie)
skórka z 1 limetki
1 łyżka mleka ryżowego
pół filiżanki sosu malinowego
2 filiżanki sałatki owocowej z miętą

Przygotowanie:
Ricottę zmiksować ze słodzikiem, skórką limetki i mlekiem ryżowym. W razie potrzeby dosłodzić.
Do wysokiej czarki nałożyć sałatki, wlać trochę sosu malinowego i włożyć krem z ricotty. Układać kolejne warstwy aż do wyczerpania składników.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE