Para 5 - górka cielęca z borowikami podawana w towarzystwie czerwonej kapusty - dobieraniec

Para 5 - górka cielęca z borowikami podawana w towarzystwie czerwonej kapusty - dobieraniec
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Marynujemy górkę cielęcą w marynacie - oliwa + sól + pieprz ziołowy + rozmaryn. Obsmażamy mięso na rozgrzanej patelni po 2 - 3 min z każdej strony, następnie wkładamy do pieca rozgrzanego do temperatury 180 stopni C na ok. 35 min. Borowiki kroimy w plasterki wrzucamy na roztopione masło, dodajemy drobno posiekany czosnek, sól, pieprz i natkę pietruszki, dusimy na wolnym ogniu ok. 7 min.
Kapustę szatkujemy, dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pokrojone w paski suszone śliwki. Wszystko zalewamy czerwonym winem i dusimy na wolnym ogniu ok. 30 min. Doprawiamy sokiem z cytryny i cukrem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE