Para 3 - perliczka faszerowana jabłkiem i orzechami podawana z buraczkami i pomarańczą - dobieraniec

Para 3 - perliczka faszerowana jabłkiem i orzechami podawana z buraczkami i pomarańczą - dobieraniec
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Perliczkę natrzeć solą, pieprzem, rozmarynem i rozgniecionym jałowcem. Starte jabłka wymieszać z posiekanymi orzechami, rozmokniętym chlebem, jajkiem, solą, pieprzem, rozmarynem oraz skórką pomarańczy. Farsz wkładamy do brzucha perliczki. Smarujemy perliczkę masłem i wkładamy do pieca nagrzanego do 180 C na 45 min. Buraki obrane kroimy i dusimy na maśle i miodzie ok. 15 min, dodajemy sok z połówki pomarańczy sól i pieprz i dusimy do miękkości, na koniec dodajemy posiekaną cebulkę + koperek + sok z cytryny, przesmażamy i podajemy z filetami z pomarańczy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE