Paprykowo-klonowy sos barbecue

Paprykowo-klonowy sos barbecue
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Manic Organic (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Składniki:

  • 4 upieczone słodkie papryki
  • ⅓ szklanki syropu klonowego
  • 1 łyżka białego octu winnego
  • ½ łyżeczki płatków chilli
  • ½ łyżeczki soli morskiej

Kalkulator wag i miar

Przepis

Z papryk usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w grubą kostkę i wraz z pozostałymi składnikami starannie zmiksować. Powstały przecier przelać do garnka i zagotować. Gotować, aż zostanie go ¾ szklanki. Schłodzić.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE