Paprykarz z suma

Przygotował:

Gosia Molska

Seria kulinarna:
Po-smak świata: Węgry (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia węgierska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Filet kroimy na niewielkie kawałki, solimy i smażymy na oleju słonecznikowym. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na tej samej patelni co kawałki suma. Kroimy drobno cebulę, paprykę i pomidora, którego pozbawiamy skórki. Paprykę i cebulę smażymy na tłuszczu wytopionym z boczku. Na koniec do patelni dorzucamy pomidory. Całość solimy i dodajemy odrobinę wody. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy suszoną paprykę. Mieszamy paprykarz wraz z kawałkami suma i jeszcze kilkanaście minut trzymamy na małym ogniu. Mąkę rozpuszczamy w wodzie, łączymy roztwór ze śmietaną i dokładnie mieszamy. Po zahartowaniu mieszaniny, dodajemy ją do paprykarza.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE