Pappardelle z duszoną wołowiną i grzybami

Oceń przepis:
Przygotował:
Paul Merret
- Seria kulinarna:
- Ekonomia gastronomii (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 4
- Czas przygotowania:
- 1 godzina
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 250 ml gorącego bulionu wołowego
- 400 g duszonej wołowiny
- 300 g mieszanych grzybów (boczniaków
- pieczarek i shitake)
- umytych i z grubsza pokrojonych
- sól i świeżo mielony czarny pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej oliwę w dużym rondlu na dużym ogniu. Dodaj grzyby i smaż mieszając przez 3-5 min. Dodaj mięso, zalej bulionem i duś 10 min, aż mięso zacznie się rozpadać. Wymieszaj w misce składniki salsy. Do rondla z mięsem i grzybami wrzuć ugotowany makaron, masło i połowę startego parmezanu i wszystko starannie wymieszaj. Rozłóż zawartość rondla do 4 misek, nałóż na wierzch porcje salsy i posyp resztą tartego parmezanu.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Makarony, kluski
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze