Papaya salad

Papaya salad
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.60

Składniki:

  • 2 owoce zielonej papai
  • 50 g pokrojonej na 5 cm kawałki tajskiej fasolki zielonej
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 3 małe świeże papryczki chilli bez pestek
  • 2 łyżki suszonych krewetek
  • sok z 1 limonki
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 łyżka cukru palmowego
  • 2 ząbki czosnku zmiażdżone
  • pół pęczka kolendry posiekanej
  • garść uprażonych orzeszków ziemnych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Papaję pokroić w julienne. Posiekane papryczki utrzeć w moździerzu razem z cukrem palmowym, sokiem z limonki, czosnkiem, krewetkami i sosem rybnym. Dodać fasolkę i ubić z zawartością moździerza jednak niezbyt mocno, a jedynie tak, by zmiękczyć włókna fasoli. Dodać pomidory i delikatnie wymieszać. Wrzucić wstążki papai i posiekaną kolendrę. Wymieszać ze składnikami powstałego w moździerzu sosu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA