Papaja z sosem imbirowym


Przepis

Składniki:
dojrzała papaja

Sos imbirowy
szklanka wody
pięciocentymetrowy kawałek imbiru
3 łyżki płynnego miodu
kandyzowany imbir

Przygotowanie:
Przekroić papaję na cztery części. Usunąć nasiona. Wyciąć i pokroić miąższ starając się nie uszkodzić łupiny. Wlać do garnka filiżankę wody i doprowadzić do wrzenia. Wrzucić pięć centymetrów świeżo obranego imbiru. Gotować niecałą minutę. Wyjąć imbir z wody, zostawiając tylko kilka pasków. Dodać miód. Poczekać aż część wody wyparuje i sos zgęstnieje. Polać papaję sosem.

© Nancy Lam

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE