Panzanella

Panzanella
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Chleb, może być czerstwy, kroimy na grube kromki, odcinamy skórkę, a miąższ kroimy w kostkę. Wkładamy do piekarnika. Do miski wlewamy ocet balsamiczny i oliwę z oliwek. Upieczone grzanki dorzucamy do miski i mieszamy. Kroimy pomidory, czerwoną cebulę i czosnek. Wrzucamy przyprawy: bazylię, sól i pieprz. Mieszamy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE