Pańska skórka

Pańska skórka
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.30
Trudność:
łatwe

Przygotowanie:


Składniki
0,5 kg cukru
250 ml wody
100 ml syropu różanego
opakowanie galaretki truskawkowej
4 białka
60 g mąki ziemniaczanej
1/2 łyżeczki soli

Przygotowanie
Zagotuj wodę z cukrem i syropem różanym. Gotuj ją na bardzo gęsty syrop.
Białka ubij z solą. W momencie gdy już prawie będą sztywne dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszana z cukrem żelującym. Wlewaj gorący syrop cienkim strumieniem stale mieszając białka. Mieszaj do momentu na wolnych obrotach, aż masa będzie letnia. Teraz wylej ją na blachę wyłożoną pergaminem. Jak wystygnie krój ją nożem opłukanym ciepłą wodą.

© Jacek Sikora

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

aniucha 6 lat temu

no zobacze czy wyjdzie w co watpie miałam przepis z innej strony i wogule mi nie wyszło a miało być takie proste!

paulina-kot 6 lat temu

zrobiłam prawdziwą :) to nic innego jak nugat, korzystajcie http://kotlet.tv/panska-skorka :)

kinia98 6 lat temu

A czy ten przepis na panską skórke jest dobry bo nie wiem czy mam marnowac składniki czy nie...

gosc2 6 lat temu

wlasnie zrobilam, czekam az zastygnie, ale poki co to wogole nie przypomina panskiej skorki ani w smaku ani w wygladzie (jest taka brazowo-kremowa) :/

gośśśśść 6 lat temu

czy to w ogóle działa? ktoś sprawdził?

phi 6 lat temu

rozumiem, że ten "cukier żelujący" w skaładnikach oznacza galaretke, tak?

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE