Panna cotta al cafe

Panna cotta al cafe
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Przepis


Składniki:
1 l śmietany 40%
95 g cukru
3 filiżanki espresso
4 płatki żelatyny
95 g bitej śmietany
30 g startej, gorzkiej czekolady

Przygotowanie:
Podgrzej śmietanę w rondlu, wrzuć cukier, dodaj espresso. Wrzuć żelatynę do zimnej wody, aby zmiękła. Wtedy wrzuć do gorącej śmietany i wymieszaj. Przecedź do 4 naczyń i schładzaj przez 4 godziny.
Podawaj z łyżką bitej śmietany, posypane tartą czekoladą.

© 2012 Fabrizio Carro


 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE