Panna cotta

Panna cotta
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 520 g drobnego cukru
  • pół litra śmietany 35%
  • pół litra mleka
  • ¼ laski wanilii
  • 2 namoczone listki żelatyny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku o grubym dnie podgrzać 400 g cukru i odrobinę wody. Przygotować karmel o temperaturze 173°C. Wlać 40 ml wody, żeby karmel przestał się gotować. Przelać go do foremek. Do garnka o grubym dnie wsypać 120 g cukru, dodać śmietanę i wanilię. Do

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA