Pancit Bihon: wieprzowina, boczniaki i makaron ryżowy

Pancit Bihon: wieprzowina, boczniaki i makaron ryżowy
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
4

Przepis



Składniki:
2 łyżki oleju rzepakowego
1 łyżka posiekanego czosnku
½ cebuli, pokrojonej w piórka
60 g wieprzowiny w plastrach
90 g chińskich kiełbasek w plasterkach
120 g kapusty bok choy
60 g marchwi w słupkach
30 g boczniaków w plasterkach
60 g kiełków fasoli mung
¾ l ugotowanego makaronu ryżowego
1½ łyżki sosu rybnego
2 łyżki sosu sojowego
½ łyżki oleju sezamowego
1 łyżka soku z kalamondyny
czarny pieprz (do smaku)
dymka w plasterkach (do przybrania)

Przygotowanie:
Rozgrzej tłuszcz w woku. Usmaż czosnek, cebulę, wieprzowinę, kiełbaski i warzywa. Dodaj makaron i usmaż. Wlej płyny i wodę (w razie potrzeby). Dopraw czarnym pieprzem. Przybierz dymkami.

© 2012 King Phojanakong

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE