Paluszki chlebowe z serem

Paluszki chlebowe z serem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przygotowanie:

Ilość: 24 paluszki

Przygotowanie
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Na blasze do pieczenia rozprowadzić równomiernie 2 łyżki dobrej oliwy. Z 180gramowego kawałka wiejskiego chleba ukroić kromki o grubości 1 cm. Przekroić wzdłuż na paluszki szerokości 1 cm. Powinniśmy uzyskać około 24 sztuk. Na natłuszczonej blasze ułożyć pojedynczą warstwę paluszków chlebowych i lekko przycisnąć. Obrócić na drugą stronę i ponownie lekko przycisnąć tak, aby były posmarowane z obu stron. W miseczce wymieszać 2 łyżki tartego parmezanu, po ½ łyżeczki papryki i kminu. Posypać paluszki. Zapiekać 12 do 14 minut, aż ładnie się zrumienią i będą chrupiące.


© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE