Palak panir

Palak panir
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 2 pęczki szpinaku (pół kilo)
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 2 cm imbiru
  • 6 ząbków czosnku
  • 1 średnia cebula
  • drobno pokrojona
  • 200 g pokrojonych pomidorów
  • sól
  • 225 g paniru
  • pokrojonego w kostkę
  • 1 łyżeczka kozieradki
  • szczypta garam masali
  • 1 łyżka gęstej śmietany

Kalkulator wag i miar

Przepis

Liście szpinaku dokładnie myjemy, blanszujemy, wyciskamy i miksujemy. Na gorący olej wrzucamy ziarna kminu i pastę imbirowo - czosnkową. Dodajemy cebulę. Smażymy ją na brązowo i dodajemy pokrojone w kostkę pomidory. Wrzucamy szpinakowe puree. Solimy. Posypujemy serem. Na koniec dodajemy kozieradkę, szczyptę garam masali i śmietankę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE