Pad see ew z wieprzowiną

Pad see ew z wieprzowiną
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Ideał
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska
Czas przygotowania:
25 minut

Składniki:

  • 2 łyżki oleju o delikatnym smaku
  • np. słonecznikowego
  • 3 ząbki czosnku
  • zmiażdżone
  • 150 g polędwiczki wieprzowej
  • pokrojonej w plastry
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 ½ łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka cukru
  • 300 g chińskiego brokułu
  • pokrojonego
  • liście i łodygi oddzielone
  • 2 lekko rozkłócone jajka
  • 300 g świeżego makaronu ryżowego
  • pokrojonego na pasma o szerokości 3 cm

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej wok na średnim/dużym ogniu. Dodaj olej, a kiedy się rozgrzeje, wrzuć czosnek. Dodaj mięso i 3 minuty smaż, mieszając.
Dodaj oba sosy sojowe i cukier. Wmieszaj łodygi brokułów. Smaż 2 minuty, zrób miejsce pośrodku i wlej jajka. Smaż kilka minut, szpatułką odrywając jajka od patelni.
Dodaj makaron i wymieszaj szpatułką, żeby pokrył się sosem, jednak staraj się go nie porwać.
Dodaj liście brokułów i gotuj, aż zmiękną, lecz kolor pozostanie żywy.
Zdejmij z ognia, dopraw pieprzem i podaj z sosem rybnym oraz marynowanymi chili.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE