Paczuszki rybne

Paczuszki rybne
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 500 g młodych ziemniaków
  • pokrojonych w cienkie talarki
  • 10 łodyg dymki
  • posiekanych
  • 1 mała garść natki
  • 1 mała garść świeżej kolendry
  • 3 ząbki czosnku
  • pokrojone w plastry
  • 4 filety z białej ryby
  • około 150 g każdy
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 3 łyżki oliwy extra vergine
  • 100 g wypestkowanych czarnych oliwek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wytnij 4 kwadratowe arkusze papieru do pieczenia (lub folii aluminiowej) o boku 30 cm i ułóż je na blacie. Na każdym arkuszu umieść ziemniaki. Dopraw solą, pieprzem, dymką, kolendrą, natką i czosnkiem. Na wierzchu ułóż filety. Zagnij boki papieru lub folii do góry, by powstał kształt sakiewki. Do każdej wlej po jednej łyżce soku z cytryny, skrop oliwą i dodaj oliwki. Dokładnie zapieczętuj paczuszki, umieść je w piekarniki i piecz 10-15 minut. Podawaj ze świeżą sałatą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA