Pachnący ryż jaśminowy

Pachnący ryż jaśminowy
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zagotuj wodę z nasionami kolendry, trawą cytrynową i solą. Przepłucz ryż na gęstym sitku, aż woda zrobi się przezroczysta i wsyp go do wrzątku. Gotuj go 10 minut bez przykrycia na niezbyt dużym ogniu. Odsącz i przepłucz na gęstym sitku, usuń trawę cytrynową i wsyp ryż z powrotem do garnka. Na małym ogniu wmieszaj oliwę i skórkę oraz sok z cytryny. Dodaj posiekaną kolendrę (oraz płatki chili), dopraw do smaku i wymieszaj. Podawaj ryż na ciepło lub ostudzony do temperatury pokojowej.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE