Owocowe pakieciki

Owocowe pakieciki
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia tajska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wymieszać wodę z cukrem i zagotować. Na małym ogniu odparować przez 15 minut, aż syrop zgęstnieje. Włożyć gałązkę trawy cytrynowej i plasterki imbiru, odstawić. Złożyć dwa kwadraty z mocnej folii aluminiowej. Na folię nałożyć kawałki owoców. Polać syropem, podnieść brzegi folii i ścisnąć, by powstały sakiewki. Ułożyć pakuneczki na średnio rozgrzanym grillu lub w piekarniku, piec przez kilka minut. Przed podaniem rozchylić folię i polać owoce alkoholem i podpalić, podawać płonące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA