Owędzany comber z królika na sałatce z gruszek

Owędzany comber z królika na sałatce z gruszek
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Królika rozbierz na elementy. Comberki oczyść i zamarynuj w jałowcu soli i cukrze na min. ½ godziny. Trociny gruszkowo-wiśniowe rozgrzej, na ruszcie nad trocinami ułóż comber z królika i wędź pod przykryciem przez ok ½ godziny. Gruszki pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny. Z miodu, oleju lnianego i natki pietruszki przygotuj sos i wymieszaj go z gruszką. Na sałatce ułóż plastry królika.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE