Ostry koktajl z ostrygami

Ostry koktajl z ostrygami
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje

Przepis



Składniki
12 świeżych wyjętych ostryg
sok pomidorowy
sos tabasco
sos worcestershire
wódka
świeżo zmielony pieprz
sól
cytryna

Przygotowanie
Kieliszki do połowy napełnić wódką. Wlać po 10 ml soku pomidorowego, wcisnąć nieco soku z cytryny. Dodać kilka kropli sosów tabasco i worcestershire, szczyptę soli i pieprzu. Wypić i zagryźć świeżą ostrygą.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE