Ostra galaretka z papryki

Ostra galaretka z papryki
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Wolny dzień Chucka (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Ilość osób:
2

Przepis

Składniki:
2 czerwone papryki, pozbawione nasion i pokrojone
1 papryczka chili, pozbawiona nasion
1¼ szklanki cukru
½ szklanki octu jabłkowego
skórka i sok z 1 cytryny
1 łyżka startego imbiru
½ łyżeczki soli

Przygotowanie:
Miksujemy paprykę i papryczkę chili z malakserze. Przekładamy do rondla i łączymy z pozostałymi składnikami. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 25 minut na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Od czasu do czasu mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Przekładamy do słoika, studzimy i przechowujemy w lodówce. Podajemy z żeberkami jagnięcymi (poszukaj mojego przepisu).

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE