Orzeszki do piwa

Orzeszki do piwa
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.46)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 4 szklanki mieszanki orzechów
  • białko 1 jajka
  • 1 czubata łyżka ziarnistej musztardy
  • 2 łyżki cukru
  • ½ łyżeczki pieprzu kajeńskiego
  • sól

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Lekko ubij białko z przyprawami i dokładnie wymieszaj z orzechami. Rozłóż mieszaninę na blasze do pieczenia. Piecz 15 min, aż orzechy uprażą się na lekko brązowy kolor.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE