Orzechy z liśćmi kaffiru

Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
Składniki:
- 1 szklanka fistaszków
- olej
- 1 łyżeczka soli
- ¼ łyżeczki cukru
- kilka rozmrożonych lub świeżych liści kaffiru
- 2 -3 łyżki soku z limonki
- szczypta prażonego chili
Przygotowanie:
Na dnie małej patelni lub rondelka rozgrzać sporo oleju – warstwa powinna mieć przynajmniej centymetr. Dodać orzechy i smażyć na średnim ogniu do momentu, aż zrobią się złote – dobrze jest obejrzeć proces w programie.
Złote orzeszki odcedzić, wyłożyć na papierowy ręcznik, oprószyć solą, cukrem oraz drobno posiekanym kaffirem. Wymieszać i skropić limonką oraz oprószyć chili.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze