Orkiszowa focaccia z rozmarynem

Orkiszowa focaccia z rozmarynem
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 42)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pieczywo
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Połączyć mąkę, sól, drożdże, wodę i rozmaryn. Zagnieść elastyczne ciasto. Odstawić je na pół godziny w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Następnie dodać oliwki. Rozgrzać piekarnik do 220°C. Formę natłuścić oliwą i przełożyć do niej ciasto. Piec przez 20-25 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE